2018. december 6., csütörtök

Retro Bál Budakalász

RETRO BÁL BUDAKALÁSZ MEGHÍVÓ 



Retro Bál Budakalászon a Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtárban 2019 január 26-án szombaton, este 21 órai kezdettel. Meghívjuk Önt és családját, barátait Bálunkra. 
Bálunkra szeretettel hívjuk és várjuk a kedves táncolni, szórakozni vágyó kedves vendégeinket, ismerőseiket, barátaikat.

A Reto Bál időpontja: 2019 január 26. szombat (21 óra)

Helye:
Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár Bálterme - 2011 Budakalász Szentendrei út 9.
A Bál vendégeit egy zenés-táncos-szórakoztató időutazással várjuk MINDEN IDŐK LEGNAGYOBB MAGYAR ÉS 
NEMZETKÖZI SLÁGEREIVEL.
Részvételi díj 1.500 Ft/fő - amennyiben elővételben megváltják a jegyüket. A helyszínen a Bál napján is lehet belépőt kapni 2.000 Ft/fő áron. Jegyeket elővételben a Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár irodáján lehet vásárolni munkanapokon reggel 9 és este 6 között. Valamint a 06-30-419-9397 számon.
Töltsenek velünk egy kellemes táncos estét. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

Retro Bál Budakalászon 
Mit is jelent a Retro?
Szokás retro (retró) jelzővel illetni mindent ami egy kicsit régies, és a  korábbi évtizedek divatját tükrözi. Maga a latin retro- előtag is azt jelenti, hogy hátra-, mögött/mögé. Az általunk vizsgált retro kifejezés eredete a retrospectivus rövidítése, amelyet így fordíthatunk: a múltat tanulmányozó, a múlthoz forduló, visszatekintő. Egy korábbi időszak vagy ehhez kötődő dolog felidézése, előhívása, arra  való visszaemlékezés, visszatekintés


Ha szigorún nézzük, hogy mi számít 
retrónak, akkor meg kell húznunk a határt valahol az 1960-as években és a korszak másik végpontjának az 1990-es éveket kell megjelölni, bár már ez is engedékeny meghatározás. Van aki arra esküszik, hogy  csak a’70-es ’80-as évek tekinthető a retro stílus forrásának. Sőt csak a 1970-es évek közepétől retro a retró. Ugyanakkor azt is el lehet mondani, hogy mindenkinek más a Retro például a zenében.
Az iskolában azt tanítják, hogy amiket 14 és 24 éves kora között hallgat az ember, számára az lesz a retro, vagyis akkor a mai fiatalságnak már a 2000-res éves zenéi a retro slágerek. Az 1960-as, 1970-es évek slágereit még más néven " Oldies "-nak is nevezik. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése